Συμβαίνει τώρα: Νέα Μεγάλη Φωτιά στην Ελλάδα: Ηχεί το 112, Κινδυνεύουν σπίτια – Τι έχει συμβεί

September 16, 2024
Ένα νέο μεγάλο πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 112 έχει ενεργοποιηθεί και αρκετά σπίτια βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συμβαίνει τώρα: Νέα Μεγάλη Φωτιά στην Ελλάδα: Ηχεί το 112, Κινδυνεύουν σπίτια – Τι έχει συμβεί


Διαφ.

Νέα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα και συγκεκριμένα στη Ρόδο με το 112 να ηχεί άμεσα, καθώς κινδυνεύουν σπίτια και πρέπει να προστατευτούν οι περιουσίες και ο κόσμος.

Οι φωτιές είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην Ελλάδα και αυτή την ώρα έχει ξεσπάσει νέα εστία στο νησί της Ρόδου με την πυροσβεστική να δίνει τη δική της μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Σε συναγερμό η πυροσβεστική

width=888

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές με πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο.

Φωτιά τώρα στην περιοχή στα Μαριτσά Ρόδου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 εναέρια, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Επιπλέον στάλθηκε και 112 στους πολίτες το οποίο αναφέρει: Ενεργοποίηση 112, δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαριτσά Ρόδου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα.

Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (16.9.2024) στη Ρόδο, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαρίτσα της Ρόδου. Έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμημάτων και 22 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Λίγο μετά τη μία εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν απειλούνται κατοικίες.

Έκτακτο μήνυμα – ειδοποίηση απέστειλε σε χιλιάδες κατοίκους του νησιού μας πριν από λίγο η Διευθυνση Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας της επικίνδυνης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Μαριτσών.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα και εθελοντές που συνδράμουν για τον έλεγχο της απειλητικής φωτιάς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: