Τρελάθηκε… ο Μητσοτάκης: Δίνει άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ σε όλους τους Έλληνες για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους

September 18, 2024
Ο Μητσοτάκης τρελάθηκε: Προσφέρει άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα για τη βελτίωση του σπιτιού του.

Τρελάθηκε… ο Μητσοτάκης: Δίνει άτοκο δάνειο 25.000 ευρώ σε όλους τους Έλληνες για να αναβαθμίσουν το σπίτι τους


Διαφ.

Από τον Ιανουάριο του 2025, τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άτοκα δάνεια έως και 25.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται κυρίως από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη συνδρομή των εγχώριων τραπεζών, προσφέροντας μηδενικά επιτόκια και χωρίς να επιβάλλει εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους.

Δάνειο έως και 25.000 ευρώ

Το δάνειο θα μπορεί να φτάνει το ανώτατο ποσό των 25.000 ευρώ και θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε βάθος επταετίας. Τα χρήματα που θα χορηγούνται μέσω του προγράμματος μπορούν να διατεθούν για συγκεκριμένες ενεργειακές παρεμβάσεις όπως η θερμομόνωση, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εγκατάσταση πράσινης στέγης, η εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού, φωτοβολταϊκών πάνελ και οι σχετικές εργασίες τοποθέτησης.

width=800

Σε αντίθεση με το γνωστό πρόγραμμα Εξοικονομώ, δεν απαιτείται η αναβάθμιση του ακινήτου κατά τρεις ενεργειακές κατηγορίες. Οι δικαιούχοι έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις διαθέσιμες ενεργειακές παρεμβάσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία Αναβαθμίζω το Σπίτι μου, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους και θα διαρκέσει έως την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δάνειο και όχι επιδότηση, όπως το Εξοικονομώ που προσφέρει επιδοτήσεις έως και 60% ή 80% σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το ενδιαφέρον του κοινού είναι ήδη αυξημένο, κυρίως λόγω της απουσίας περιουσιακών και εισοδηματικών περιορισμών.

Τέλος, τους επόμενους μήνες αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα φάση του προγράμματος Εξοικονομώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: