Είναι 13 ετών και έχει ύψος 2.21μ: Ο νέος «Ουεμπανιάμα» που φιλοδοξεί να γίνει το νέο αστέρι του μπάσκετ

September 26, 2024

Είναι 13 ετών και έχει ύψος 2.21μ: Ο νέος «Ουεμπανιάμα» που φιλοδοξεί να γίνει το νέο αστέρι του μπάσκετ


Διαφ.

Είναι μόλις 13 ετών και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τον Γιουσούφα Φαλ και τον Έντι Ταβάρες, ενώ απέχει μόλις τρεις πόντους από τον συντοπίτη του Ζακ Έντι και τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα. Ο Τζέρεμι Γκόιερ είναι το νέο… cheat του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Τζέρεμι Γκόιερ είναι ένας 13χρονος μπασκετμπολίστας από τον Καναδά, ο οποίος αν αγωνιζόταν στην EuroLeague θα ήταν ένας από τους ψηλότερους παίκτες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς με τα 221 εκατοστά που έχει για ύψος θα ερχόταν τρίτος πίσω από τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (2.24) και τον Κριστ Κουμάντζι (2.23).

Ο νεαρός… γίγαντας βλέπει τον κόσμο από το ίδιο επίπεδο με τον Γιουσούφα Φαλ και τον Έντι Ταβάρες, που τον περνούν 16 και 19 χρόνια αντίστοιχα σε ηλικία και είναι θέμα χρόνου να περάσει το αστέρι του παγκόσμιου μπάσκετ, τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα.

Όταν ο «Ουέμπι» είχε κλέψει την παράσταση πριν γίνει draft το 2022 από τον «μαγικό» κόσμο του NBA και τους Σαν Αντόνιο Σπερς είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του που σε σύγκριση με άλλους συμπαίκτες του, όταν ήταν μικρός, αυτός φαινόταν σαν εξωγήινος δίπλα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Γκόιερ με τα υπόλοιπα παιδιά γύρω του να φαίνονται πολύ μικρότερά του.

Το ύψος του του προσδίδει σαφή πλεονεκτήματα τα οποία αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο στο MSHTV Camp της Ιντιάνα στο οποίο συμμετείχε. Η υπεροχή του απέναντι στους συνομήλικούς του ήταν εμφανής, όπως και η πλαστικότητα στις κινήσεις του. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσει πολύ και να βγάλει όλο το ταλέντο του προς τα έξω για να κυριαρχήσει, εξαιτίας του μεγέθους του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: