Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Νεκρός ξαφνικά παίχτης παγκοσμίου κλάσης – Είχε παίξει και στην Ελλάδα

September 29, 2024

Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Νεκρός ξαφνικά παίχτης παγκοσμίου κλάσης – Είχε παίξει και στην Ελλάδα


Διαφ.

Ο Φαμπιάν Καμπαγιέρο, ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, κατέρρευσε αιφνιδίως κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου σάλας, αφήνοντας ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο συγκλονισμένο.

Η ανεκπλήρωτη υπόσχεση του Καμπαγιέρο στην Άρσεναλ και το συγκινητικό «αντίο» της ομάδας

Ο Καμπαγιέρο είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα που, αν και γεμάτη υποσχέσεις, δεν εξελίχθηκε όπως αρχικά αναμενόταν. Το 1998, αποκτήθηκε από την Άρσεναλ, θεωρούμενος ένας παίκτης με εξαιρετικές δυνατότητες και μεγάλες προοπτικές. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις υψηλές προσδοκίες του συλλόγου.

Μέσα σε μια σεζόν, σημείωσε μόλις τρεις εμφανίσεις με τη φανέλα της Άρσεναλ, εκ των οποίων η μία ήταν σε αγώνα της Premier League απέναντι στη Μίντλεσμπρο. Μετά την είδηση του θανάτου του, η Άρσεναλ εξέφρασε την οδύνη της μέσω των social media, σημειώνοντας: «Όλοι στην ομάδα είναι βαθιά λυπημένοι στο άκουσμα του θανάτου του πρώην παίκτη, Φαμπιάν Καμπαγιέρο. Οι σκέψεις είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Η πιο λαμπρή περίοδος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας σημειώθηκε στη Σκωτία, όπου έπαιξε με την ομάδα της Νταντί. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του εκεί, ο Καμπαγιέρο κατάφερε να καταγράψει 142 συμμετοχές και να πετύχει 27 γκολ, αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως έναν από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας.

Επιπλέον, αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με την Παναχαϊκή, όπου εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2008. Παρά το σύντομο πέρασμά του από την ελληνική ομάδα, κατάφερε να σημειώσει μια εμφάνιση αξιομνημόνευτη, με μόλις δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας και ένα γκολ σε αγώνα απέναντι στο Αιγάλεω. Το πέρασμά του από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αν και περιορισμένο, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων παρακολούθησαν την καριέρα του.

Σκάνδαλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Παίκτης με φαλάκρα δηλώνει 26 ετών και κανένας δεν τον πιστεύει όταν τον βλέπει

Ο Ντέιβιντ Μπανγκούλ, ποδοσφαιριστής των Wakiso Giants της Premier League της Ουγκάντα, συζητιέται στη χώρα του, όχι για το ταλέντο στην μπάλα, αλλά για την ηλικία που έχει δηλώσει στην ομοσπονδία της Ουγκάντα.

Όπως αναφέρεται στα αρχεία, γεννήθηκε το 1998 και έκανε άλματα καριέρας στις μικρές κατηγορίες, αλλά από τις πρώτες εμφανίσεις, είχε αρχίσει η κουβέντα για την πραγματική του ηλικία και όχι την ηλικία που έλεγαν τα έγγραφα που τον συνόδευαν.

Ο Ντέιβιντ Μπανγκούλ δεν φαίνεται για 26 ετών

Τα social media χειροτέρεψαν την κατάσταση, αφού η φωτογραφία του είναι σχεδόν παντού.

Πολλοί Αφρικανοί ποδοσφαιριστές έχουν πλαστογραφήσει έγγραφα, προκειμένου να πετύχουν μεταγραφή στην Ευρώπη πιο εύκολα, όπως ο Τζόζεφ Μινάλα, πρώην Καμερουνέζος μέσος των Λάτσιο, Μπάρι, Σαλερνιτάνα και Λατίνα, γεννημένος επίσημα το 1996, αλλά έχει γίνει «viral» επειδή έχει αναμφισβήτητα πιο «ώριμα» χαρακτηριστικά, αλλά και ο Ταρίμπο Γουέστ, Νιγηριανός αμυντικός της Ίντερ και της Μίλαν, μεταξύ της δεκαετίας του 1990 και του 2000.

Παρά το σάλο, κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδείξει ότι ο Μπανγκλούλ δεν είναι 26 ετών.

Γερασμένη η εμφάνιση του Ντέιβιντ Μπανγκούλ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: