Γιάννης Γαλάτης: «Λατρεύω τους γκέι, η μάνα μου μου έλεγε “αν σε αγγίξουν θα πεθάνω”, τελικά παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια»

October 3, 2024

Γιάννης Γαλάτης: «Λατρεύω τους γκέι, η μάνα μου μου έλεγε “αν σε αγγίξουν θα πεθάνω”, τελικά παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια»


Διαφ.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα μέσα ενημέρωσης, ο Γιάννης Γαλάτης έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Στη συνέντευξή του, ο γνωστός Μυκονιάτης αναφέρθηκε τόσο στους ερωτικούς του πειραματισμούς όσο και στις εμπειρίες του με αγνούς έρωτες, μιλώντας ανοιχτά για προσωπικές πτυχές της ζωής του.

Γιάννης Γαλάτης: Ο πλατωνικός έρωτας στη ζωή του και η δημιουργία οικογένειας

Είχατε δηλώσει πως πειραματιστήκατε ερωτικά και με τα δυο φύλα… Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, γιατί εκείνα τα χρόνια έπρεπε να ήσουν ή ψαράς ή χωρικός. Αγαπώ τους γκέι και επειδή παντρεύεται το αρσενικό με το θηλυκό μυαλό, έχουν πολλά χαρίσματα. Ξέρω μεγάλες προσωπικότητες που ήταν έτσι. Εγώ κράτησα άμυνα, γιατί η μητέρα μου μου έλεγε «αν σε αγγίξει κανείς θα πεθάνω». Τελικώς παντρεύτηκα, δημιούργησα οικογένεια. Η φύση όμως είναι εκείνη που προστάζει για κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν γίνεται γκέι, αλλά γεννιέται.

Κάνατε ποτέ σχέση με άντρα; Σχέση με άντρα δεν έκανα, είχα συνεργάτες όμως γκέι. Προσωπικά κράτησα ηθική ισορροπία μεγάλη και εξακολουθώ να λατρεύω τους γκέι. Είμαι ευτυχισμένος με τον εαυτό μου, σέβομαι τα παιδιά και τα εγγόνια μου και διατηρώ ψυχραιμία. Ήμουν ερωτευμένος με τα λουλούδια, τη μουσική, τα ζώα. Μην ξεχνάμε πως, ΄πως έλεγε και ο Πλάτωνας, ο πλατωνικός έρωτας ήταν μεταξύ αντρών. Δεν ήταν σεξουαλικός. Υπάρχουν οι ξεφτιλισμένοι έρωτες αλλά και οι αγνοί, όταν ταυτίζονται οι ψυχές δυο ανθρώπων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: