Ο άχαστος κανόνας των 52 εβδομάδων: Το κόλπο να μαζέψεις 1400 ευρώ χωρίς να το καταλάβεις και να μη ξεμείνεις ποτέ

October 9, 2024
Το μυστικό για να μαζέψεις 1400 ευρώ από τον ανεξάντλητο κανόνα των 52 εβδομάδων, χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς ποτέ να μείνεις χωρίς.

Ο άχαστος κανόνας των 52 εβδομάδων: Το κόλπο να μαζέψεις 1400 ευρώ χωρίς να το καταλάβεις και να μη ξεμείνεις ποτέ


Διαφ.

Η αποταμίευση γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τα χρόνια, αφού λόγω της συνεχούς αύξησης των τιμών των προϊόντων, σε συνδυασμό με τους σταθερούς μισθούς, είναι δύσκολο να μπουν χρήματα στην άκρη.

Έτσι, έχει εφευρεθεί μια νέα τεχνική που, με επιμονή, είναι αλάνθαστη. Πρόκειται για μία μέθοδο εξοικονόμησης 52 εβδομάδων, που επιτρέπει τη συγκέντρωση σχεδόν 1.400 επιπλέον ευρώ ετησίως.

Ο πιο εύκολος τρόπος αποταμίευσης χρημάτων

Ουσιαστικά πρόκειται για την αποταμίευση μετρητών σε έναν κουμπαρά, προκειμένου αυτά που συγκεντρώνονται εκεί, να πηγαίνουν χωριστά από τα έξοδα που γίνονται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η μέθοδος βασίζεται στη συγκέντρωση ολοένα και περισσότερων χρημάτων, εβδομάδα με την εβδομάδα, σταδιακά. Άρα στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, πρέπει να μπει ένα ευρώ στον κουμπαρά.

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας, θα προστεθούν άλλα δύο ευρώ. Και ούτω καθεξής, προσθέτοντας ένα ακόμη ευρώ στο προηγούμενο ποσό, καθώς περνούν οι εβδομάδες, την τελευταία εβδομάδα του έτους να προσθέσουμε 52 ευρώ.

Αν εκπληρωθεί κατά γράμμα η πρόκληση, στο τέλος του χρόνου θα γίνει εξοικονόμηση 1.378 ευρώ, σχεδόν 1.400.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ο μηνιαίος προϋπολογισμός, που είναι απαραίτητος για τη συμμόρφωση με τους κανόνες της μεθόδου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οικονομική προσπάθεια από κάποιον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, τις πρώτες εβδομάδες, θα είναι αρκετά εύκολο να ακολουθηθεί ο κανόνας, αλλά θα έρθει μια στιγμή που οι αριθμοί θα αυξηθούν σημαντικά.

Τις πρώτες εβδομάδες, τα χρήματα που αποταμιεύθηκαν δεν θα είναι πολλά, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ο κουμπαράς θα αρχίσει να αυξάνεται.

Το καλύτερο σε αυτή την πρόκληση, είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς του κάθε ατόμου.

Ο

Πως μπορεί να αυξηθεί η αποταμίευση

Όσοι έχουν μεγάλη δυνατότητα αποταμίευσης, μπορούν να προσπαθήσουν να αυξήσουν το ποσό από ένα ευρώ σε δύο, ώστε στο τέλος του χρόνου να εξοικονομήσουν έως και 2.756 ευρώ.

Από την άλλη, όσοι έχουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν να το κάνουν με το ποσό των 0,50 ευρώ και να το αυξήσουν σιγά σιγά μέχρι να εξοικονομήσουν 689 ευρώ στο τέλος της χρονιάς.

Ο άχαστος κανόνας 70, 20, 10: Το κόλπο να μαζέψεις χρήματα χωρίς να το καταλάβεις και να μη ξεμείνεις ποτέ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά οι πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι βασίζονται στη διαίρεση του προϋπολογισμού σε απλές και κατανοητές κατηγορίες. Ένας τέτοιος μοντέλο είναι ο κανόνας 70-20-10, που σας βοηθά να διαχειρίζεστε και να διατηρείτε τα προσωπικά σας οικονομικά σε καλή κατάσταση.

width=600

Τι Είναι ο Κανόνας 70-20-10;

Ο κανόνας 70-20-10 είναι ένας απλός τρόπος κατανομής του μηνιαίου εισοδήματός σας σε τρεις κύριες κατηγορίες:

  • 70% για Έξοδα Διαβίωσης
  • 20% για Αποπληρωμή Χρέους και Βραχυπρόθεσμη Αποταμίευση
  • 10% για Επενδύσεις και Οικονομίες

Πώς να Εφαρμόσετε τον Κανόνα 70-20-10

Έξοδα Διαβίωσης (70%)

Αυτό το ποσοστό καλύπτει όλες τις δαπάνες που χρειάζεστε ή θέλετε να κάνετε κάθε μήνα. Περιλαμβάνει:

  • Στέγαση (ενοίκιο ή δόσεις δανείου)
  • Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση)
  • Φαγητό και είδη παντοπωλείου
  • Παιδική φροντίδα
  • Ιατρικά έξοδα
  • Έξοδα μετακίνησης
  • Ψυχαγωγία και άλλες προσωπικές δαπάνες
  • Ετήσιες δαπάνες όπως ασφάλιστρα αυτοκινήτου και φόρος ακινήτου

Αποπληρωμή Χρέους και Βραχυπρόθεσμη Αποταμίευση (20%)

Το 20% του εισοδήματός σας προορίζεται για την αποπληρωμή χρέους και τη βραχυπρόθεσμη αποταμίευση. Προτεραιότητα πρέπει να δίνεται σε χρέη με υψηλό επιτόκιο, όπως οι οφειλές πιστωτικών καρτών.

Επενδύσεις και Οικονομίες (10%)

Το τελευταίο 10% αφορά καταθέσεις και αποταμιεύσεις με σκοπό την εξασφάλιση του μέλλοντος. Αυτά τα χρήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε:

  • Λογαριασμούς υψηλού επιτοκίου
  • Επενδύσεις σε ασφαλείς μετοχές (αν έχετε τις γνώσεις)

width=650

Παράδειγμα Εφαρμογής του Κανόνα

Ας υποθέσουμε ότι το μηνιαίο εισόδημά σας μετά από φόρους είναι 1.000 ευρώ.

  • Για τα Έξοδα Διαβίωσης:Πολλαπλασιάστε 1.000 επί 0,70:1.000 x 0.70 = 700 ευρώΑυτό είναι το μπάτζετ σας για στέγαση, παροχές, φαγητό, ψυχαγωγία και άλλες αναγκαίες δαπάνες.
  • Για Αποπληρωμή Χρέους και Αποταμίευση:Πολλαπλασιάστε 1.000 επί 0,20:1.000 x 0.20 = 200 ευρώΑυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρεών και για βραχυπρόθεσμες αποταμιεύσεις.
  • Για Επενδύσεις και Οικονομίες:Πολλαπλασιάστε 1.000 επί 0,10:1.000 x 0.10 = 100 ευρώΑυτό είναι το ποσό που θα επενδύσετε ή θα καταθέσετε για μακροπρόθεσμη εξασφάλιση.

Απλός και Αποτελεσματικός Προϋπολογισμός

Ο κανόνας 70-20-10 προσφέρει έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας. Με τη σωστή κατανομή του εισοδήματός σας, μπορείτε να καλύψετε τα αναγκαία έξοδα, να αποπληρώσετε χρέη και να εξασφαλίσετε το μέλλον σας. Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπορείτε να επιτύχετε οικονομική σταθερότητα και να δημιουργήσετε ένα υγιές οικονομικό μέλλον.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: