Θρίλερ σε αεροπλάνο πριν λίγο: Νεκρός ο πιλότος εν ώρα πτήσης, πανικός και δάκρυα στους επιβάτες

October 9, 2024
Τρόμος σε αεροσκάφος μόλις τώρα: Ο πιλότος πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης, πανικός και δάκρυα στους επιβάτες.

Θρίλερ σε αεροπλάνο πριν λίγο: Νεκρός ο πιλότος εν ώρα πτήσης, πανικός και δάκρυα στους επιβάτες


Διαφ.

Μία πτήση της Turkish Airlines βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ανησυχητικής κατάστασης όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ιλτσεχίν Πεχλιβάν, πέθανε εν πτήσει.

Έκτακτη Προσγείωση λόγω Θανάτου του Πιλότου σε Πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A350 πραγματοποιούσε υπερατλαντική πτήση από το Σιάτλ των ΗΠΑ προς την Κωνσταντινούπολη όταν ο κυβερνήτης αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Παρά τις άμεσες προσπάθειες του πληρώματος να τον επαναφέρουν, ο Πεχλιβάν δεν τα κατάφερε.

Το πλήρωμα του κόκπιτ, στο οποίο υπήρχε ένας κυβερνήτης και ένας συγκυβερνήτης, ανέλαβε άμεσα δράση και αποφάσισε να εκτελέσει επείγουσα προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, το JFK της Νέας Υόρκης, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ιλτσεχίν Πεχλιβάν ήταν πιλότος της Turkish Airlines από το 2007 και σεβαστός επαγγελματίας στον κλάδο. Στα 59 του χρόνια, είχε περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας μόλις λίγους μήνες πριν, στις 8 Μαρτίου του 2024, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά του να πετάει.

Το συμβάν αυτό αναδεικνύει τον απρόβλεπτο χαρακτήρα των καταστάσεων που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, και παρότι η εμπειρία και οι ικανότητες του υπόλοιπου πληρώματος επέτρεψαν την ασφαλή προσγείωση, η απώλεια του πιλότου σκόρπισε θλίψη στην αεροπορική κοινότητα.

Νεκρός πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, θρηνεί όλη η χώρα

Μαύρη ημέρα για την πολεμική αεροπορία της Ισπανίας καθώς ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-18 κατέπεσε σήμερα Παρασκευή (04.10.2024) στη βόρεια ανατολική Ισπανία, και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Πιλότος έχασε την ζωή του μετά από συντριβή μαχητικού αεροσκάφους F-18

Ο Αντισμήναρχος Πάμπλο Εστράδα Μάρτιν αναγνωρίστηκε ως ο πιλότος του άτυχου F-18, ο οποίος δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτίναξης του καθίσματος έγκαιρα για να σωθεί.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στη 12:30 το μεσημέρι, κοντά στην πόλη Περαλέχος, σε περιοχή κοντά στην Τερουέλ στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία μέσω ανάρτησής της στο X.

Φωτογραφίες από το στρατιωτικό αεροπορικό ατύχημα που προβλήθηκαν από το περιφερειακό κανάλι Aragon TV απεικονίζουν μια πυκνή στήλη καπνού να ανυψώνεται από μια τραχιά, δασώδη περιοχή.

Πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Heraldo de Aragon, το μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε σε μια άσκηση με ένα δεύτερο F-18, αφού είχε απογειωθεί από τη βάση Τορεχό ντε Αντρός, κοντά στη Μαδρίτη, και πετούσε σε χαμηλό ύψος, κάτω από τα 2.000 πόδια, χωρίς να φέρει πυρομαχικά.

width=1116


Πηγή

Διαβάστε επίσης: