Περήφανη όλη η Ελλάδα για τον Τεντόγλου: Υποψήφιος για τον κορυφαίο τίτλο του κόσμου για έναν αθλητή

October 15, 2024
Ολόκληρη η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τον Τεντόγλου, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον κορυφαίο τίτλο του κόσμου σε αθλητή.

Περήφανη όλη η Ελλάδα για τον Τεντόγλου: Υποψήφιος για τον κορυφαίο τίτλο του κόσμου για έναν αθλητή


Διαφ.

Τους φιναλίστ για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον κόσμο ανακοίνωσε η World Athletics, μεταξύ των οποίων για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου.

Μετά την υποψηφιότητα για κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι διεκδικεί και τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον κόσμο.

Αντίπαλοί του είναι ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις, που κυριάρχησε στο επί κοντώ, ο Αμερικανός Ράιαν Κράουζερ, πρωταθλητής στη σφαιροβολία, ο Καναδός Ίθαν Κάτζμπεργκ, που απειλεί το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία, και ο Κουβανός Γιορντάν Ντίαζ Φορτούν, που αγωνίζεται για την Ισπανία και ξεχώρισε στο τριπλούν.

Η ψηφοφορία του κοινού θα πραγματοποιηθεί στα social media της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι από τα δρομικά αγωνίσματα θα ανακοινωθούν στις 21-27 Οκτωβρίου, ενώ οι υποψήφιοι για αγωνίσματα εκτός σταδίου στις 28 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου.

Θρήνος για τον βασιλιά του μήκους Μίλτο Τεντόγλου

Δύσκολες ώρες για τον βασιλιά του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης βιώνει δύσκολες στιγμές αφού έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος του παππούς, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο.

width=1259

Ο παππούς του Μίτλου Τεντόγλου πέθανε λίγους μήνες μετά το νέο θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το τον εγγονό του, τον οποίο και παρακολουθούσε διαρκώς και στο εξωτερικό, παρά την επιβαρυμένη υγεία του.

width=760

Ο ίδιος είχε μιλήσει πολλές φορές για τον εγγονό του, με τον Μίλτο Τεντόγλου να τον αγκαλιάζει πρώτο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου του στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του μήκους.

Η κηδεία του παππού του Τεντόγλου θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, το ερχόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον τόπο καταγωγής του, την Πηγαδίτσα Γρεβενών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: