Τον περίμεναν στο στούντιο κι εκείνος ήταν.. Μύκονο: Παγωμάρα στην εκπομπή της Χρηστίδου με Έλληνα ηθοποιό “Έχουμε θέμα”

October 19, 2024

Τον περίμεναν στο στούντιο κι εκείνος ήταν.. Μύκονο: Παγωμάρα στην εκπομπή της Χρηστίδου με Έλληνα ηθοποιό “Έχουμε θέμα”


Διαφ.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης δεν κατάφερε να βρεθεί στο στούντιο της εκπομπής “Χαμογέλα και πάλι”, σήμερα, Σάββατο, το πρωί.

Στη Μύκονο έμεινε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ειδικότερα, η Σίσσυ Χρηστίδου εξήγησε στους τηλεθεατές ότι «έχουμε ένα θέμα με τον καλεσμένο μας, δεν θα μπορέσει να έρθει είναι στη Μύκονο».

Το κόλλημα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Μετά τις διαφημίσεις, ο ηθοποιός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπομπή και ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας πως «υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στον κινητήρα, οπότε η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από τους τηλεθεατές. Προκειμένου να πέσουμε, καλύτερα που αργήσαμε».

Η παρουσιάστρια του “Χαμογέλα και πάλι” αντιμετώπισε το περιστατικό με χιούμορ, επισημαίνοντας «συμβαίνουν αυτά, ζωντανή εκπομπή είναι» και ανανέωσε το ραντεβού για άλλη φορά.

Τον καταδίκασε με 12 λέξεις: Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είπε όσα κανείς δε τόλμησε για τον Μάρκο Σεφερλή

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην εκπομπή «Action Τώρα», όπου συζήτησε μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά του πιστεύω, καθώς και τις απόψεις του για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μοιράζοντας τις σκέψεις του σχετικά με τον ρόλο των καλλιτεχνών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απόψεις του για τα όρια της σάτιρας και το πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει το κοινό. Με τη χαρακτηριστική του ειλικρίνεια και την καλλιτεχνική του εμπειρία, έδωσε τη δική του οπτική για το πώς η τέχνη της σάτιρας μπορεί να αντικατοπτρίζει ή να σχολιάζει την κοινωνία και τα τρέχοντα θέματα, προσφέροντας έτσι ένα πολυδιάστατο και ενδιαφέροντα διάλογο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Τα Όσα Δήλωσε:

«Ο μπαμπάς ήταν ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δε μου είπε, όταν εγώ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές, δε μου είπε τίποτα. Και πριν ως μαθητής που είχα άλλον προσανατολισμό… Ήμουν όμως στη συγκέντρωση του Ανδρέα το ’81. Ερωτοτροπούσα με τον χώρο, δεν ανήκα ποτέ στη δεξιά. Ακόμα και στο Ρήγα Φεραίο που ήμουν όταν ήμουν μαθητής, έφυγα λίγο πριν τη Β’ Πανελλαδική. Ο πατέρας μου δε θα άντεχε να του πω ότι ψήφισα Μητσοτάκη».

– Οι καλλιτέχνες οφείλουν να λένε την πολιτική τους άποψη;

«Πρέπει να λέμε τη γνώμη μας με μια μικρή επιφύλαξη. Όταν τα πράγματα είναι κρίσιμα και πρέπει να κατέβουμε στον δρόμο, όπως το 2015, το κάναμε παρότι μας βρίζανε. Εκεί ήταν κρίσιμα. Συζητούσαμε αν θα φύγουμε από την Ευρώπη ή θα μείνουμε. Ήταν αστεία πράγματα».

Έχει όρια η Σάτυρα;

Ερωτώμενος σχετικά με τα όρια της σάτιρας, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι «Η σάτιρα έχει όρια. Υπάρχει ένα είδος αυτολογοκρισίας. Δεν είναι ότι όποιος έχει το βήμα λέει ό,τι θέλει. Σ’ αυτό είμαι κάθετος. Δε θα μπω στο θέμα με τον Μάρκο Σεφερλή. Δε θα μπω στο θέμα εφόσον έχεις βασική ιδεολογική αντίσταση.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπάρχει λόγος να τους ενοχλείς. Δε χρειάζεται οι άνθρωποι που είναι αδύναμοι να τους ενοχλούμε. Τους ισχυρούς μπορείς να τους κάνεις ό,τι θες. Εκεί δεν υπάρχει όριο. Αν η επίθεση είναι σε προσωπικό επίπεδο για να ένα κουσούρι που έχει, είναι θέμα όχι πια ηθικής αλλά και αισθητικής.

Εμείς είμαστε χοντροί και αυτοσαρκαζόμαστε. Κάποιον όμως μπορεί να τους ενοχλεί. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτόν που το κάνει. Ας τα βρει με τον εαυτό του και τη συνείδησή του. Ο καθένας κάνει τα κείμενα σαν τα μούτρα του. Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του, πολύ καλά κάνει και την κάνει. Εκτίθεται δημόσια και κρίνεται δημόσια. Οι θεατές έχουν μεγάλες ευθύνες. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει τους περισσότερους θεατές νομιμοποιείται κιόλας».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: