Συναγερμός στα McDonald’s: Ένας νεκρός και 75 άρρωστοι έφαγαν όλοι από αυτό το μπέργκερ – Τι είχε μέσα

October 25, 2024

Συναγερμός στα McDonald’s: Ένας νεκρός και 75 άρρωστοι έφαγαν όλοι από αυτό το μπέργκερ – Τι είχε μέσα


Διαφ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας διεξάγει έρευνα σχετικά με την αλυσίδα fast food με έδρα το Σικάγο, καθώς παρατηρήθηκε σοβαρή επιδημία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και την ασθένεια δεκάδων άλλων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το δημοφιλές μπέργκερ «Quarter Pounder» των McDonald’s φέρεται να ευθύνεται για τη μόλυνση.

Εξάπλωση της Μόλυνσης: Πιθανοί Υπεύθυνοι για τις Μολύνσεις

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι οι ασθενείς έχουν μολυνθεί από το βακτήριο «E. coli», έπειτα από κατανάλωση τροφίμων σε εστιατόρια της αλυσίδας σε τουλάχιστον δέκα πολιτείες των ΗΠΑ. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και η έρευνα έχει αναλάβει το «CDC» (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το οποίο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η έρευνα επικεντρώνεται στη διερεύνηση του συστατικού που προκάλεσε τις μολύνσεις. Πιθανολογείται ότι είτε τα «κρεμμύδια» είτε ο «κιμάς βοδινού» ευθύνονται για την επιδημία. Σε ανακοίνωσή τους, τα McDonald’s ενημέρωσαν ότι έχουν διακόψει τη χρήση κρεμμυδιών στα «Quarter Pounders» στις εν λόγω πολιτείες, προσπαθώντας έτσι να περιορίσουν την εξάπλωση του E. coli.

«Τα McDonald’s σταμάτησαν να χρησιμοποιούν κρεμμύδια στα χάμπουργκερ Quarter Pounder σε 10 Πολιτείες για να περιορίσουν την επιδημία Ε.coli. Είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας αναφέρει πως 49 άνθρωποι αρρώστησαν, οι περισσότεροι αφού έφαγαν το συγκεκριμένο μπέργκερ. 10 ασθενείς νοσηλεύονται, ανάμεσα τους ένα παιδί και ένα ηλικιωμένο άτομο πέθανε. Αν έχετε καταναλώσει McDonald’s Quarter Pounder μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου σας ενημερώνουμε για τα συμπτώματα του E.coli», μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ABC.

Σοβαρότητα των Συμπτωμάτων: Αντίκτυποι στην Εταιρεία

Το E. coli προκαλεί ποικιλία σοβαρών συμπτωμάτων, όπως αφυδάτωση, διάρροια, εμετούς και έντονες κράμπες στο στομάχι. Ιδιαίτερα ευάλωτα στα συμπτώματα είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών, όπως η νεφρική ανεπάρκεια.

Στην περίπτωση των μολύνσεων, 49 άτομα έχουν αναφέρει ότι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου μπέργκερ, με 10 από αυτούς να χρειάζονται νοσηλεία. Δυστυχώς, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της στο Κολοράντο.

Η σοβαρότητα της κατάστασης έχει οδηγήσει σε πτώση της αξίας των μετοχών της McDonald’s, με μία απώλεια που υπερβαίνει το 8%. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει το Quarter Pounder από το μενού σε πολιτείες όπως η Άιοβα, το Μισούρι, το Νέμπραςκα και άλλες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πηγή της μόλυνσης.

Διευκρινίσεις από την McDonald’s

Ο πρόεδρος της McDonald’s ΗΠΑ, Joe Erlinger, έχει δηλώσει ότι η κατανάλωση των προϊόντων είναι ασφαλής και ότι όλα τα μολυσμένα υλικά έχουν αποσυρθεί από την εφοδιαστική αλυσίδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασφάλεια των πελατών είναι προτεραιότητα για την εταιρεία.

Η McDonald’s έχει ανακοινώσει ότι οι διαδικασίες ασφαλείας τροφίμων περιλαμβάνουν τακτικές θερμομετρήσεις και την υγιεινή των χεριών των υπαλλήλων. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι τα «Quarter Pounders» μαγειρεύονται σε θερμοκρασίες που πληρούν τις προδιαγραφές του FDA.

Σύνοψη

Το πρόσφατο σκάνδαλο έχει αναδείξει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στις διαδικασίες παρασκευής τροφίμων, καθώς και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους που συνδέονται με τη μόλυνση από το E. coli. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η προσοχή όλων εστιάζεται στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στην εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Κι όμως: Βρήκε το μπέργκερ που είχε πάρει από τα McDonald’s 5 χρόνια πριν και ήταν… σχεδόν ίδιο

Ένα μπέργκερ, το οποίο είχε αγοράσει πέντε χρόνια πριν, από τα McDonald’s, βρήκε άθικτο μία 41χρονη από την Ουάσιγκτον, διεξάγοντας το δικό της πείραμα.

Ειδικότερα, η Megan Condry είχε εκμεταλλευτεί μία προσφορά που είχε η αλυσίδα McDonald’s, το 2017 και είχε αγοράσει δύο burgers, μία μερίδα πατάτες και ένα αναψυκτικό από το drive-thru.

Όπως έφαγε μόνο το ένα μπέργκερ και το άλλο το άφησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της για να το φάει αργότερα και το ξέχασε. Έτσι, έχοντας περάσει οι μέρες και έχοντας δει πως γίνεται ένα άλλο μπέργκερ στο γραφείο ενός γιατρού που είχε επισκεφτεί, αποφάσισε να το κρατήσει.

Συνεπώς, το έβαλε σε μία ντουλάπα που κρατάει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και το άφησε εκεί, να δει πως θα γίνει. Όταν πέρασαν τα Χριστούγεννα, μάζεψε τα στολίδια και πήγε να τα βολέψει στην ντουλάπα, κατά λάθος χτύπησε την σακούλα που είχε το μπέργκερ και αυτό κύλισε έξω.

Το μπέργκερ ήταν όπως τη μέρα που το αγόρασε

Όπως υπογράμμισε στη New York Post «το είχα ξεχάσει. Ήταν πολύ σκληρό, σαν το δίσκο που παίζουν χόκεϊ. Θα μπορούσα να σπάσω ακόμα και παράθυρο με αυτό. Είχε στεγνώσει τελείως. Δεν μύριζε όμως καθόλου και ήταν όπως τη μέρα που το αγόρασα. Προσπάθησα να το κόψω, αλλά θα το έσπαγα, καθώς ήταν απλά μία συμπαγής μάζα. Θα ήθελα να δω πως είναι το εσωτερικό του, αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να έχει πολλά συντηρητικά μέσα για να αντέχει τόσο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: