Σε έκτακτη ανάγκη πασίγνωστη πόλη της Ελλάδας – Προειδοποιούν τους γονείς – «Αν δείτε αυτό στα παιδιά σας τρέξτε Νοσοκομείο»

October 25, 2024

Σε έκτακτη ανάγκη πασίγνωστη πόλη της Ελλάδας – Προειδοποιούν τους γονείς – «Αν δείτε αυτό στα παιδιά σας τρέξτε Νοσοκομείο»


Διαφ.

Ένα περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πατρών κατέληξε σε διάγνωση μηνιγγίτιδας, προκαλώντας ανησυχία στους συμμαθητές και το προσωπικό του σχολείου. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όταν η μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική φροντίδα.

Λιποθυμία Μαθήτριας στο ΕΠΑΛ Πατρών λόγω Μηνιγγίτιδας – Άμεσα Μέτρα Πρόληψης από τη Σχολική Μονάδα

Η μαθήτρια διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Για την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, το σχολείο ενημερώθηκε άμεσα από το ιατρικό προσωπικό και, σε συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρόληψης, αποφασίστηκε το κλείσιμο της σχολικής μονάδας.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου κάλεσε τους μαθητές και τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για πιθανά συμπτώματα, όπως εξανθήματα ή πυρετό, και να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι μαθητές πρέπει να μεταβούν άμεσα σε νοσοκομείο αν εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, επιβεβαίωσε τα προληπτικά μέτρα μέσω της εφημερίδας “Γνώμη”, σημειώνοντας την ανάγκη για έγκαιρη παρακολούθηση συμπτωμάτων στους συμμαθητές της μαθήτριας και για αυξημένη προσοχή σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου σύμφωνα με την εφημερίδα “Γνώμη” αναφέρει οτι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο».

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

Οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών μιας 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η οποία προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και εμφάνισε επιπλοκές λόγω της νόσου.

φοιτήτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο tempo24, η νεαρή φοιτήτρια μεταφέρθηκε περίπου πριν από 20 ημέρες από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλευόταν, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Αυτή η μεταφορά έγινε καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα ως επιπλοκές της μηνιγγίτιδας, τα οποία προκάλεσαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ αποφάσισαν να προβούν σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της φοιτήτριας, από το μέρος του γονάτου και κάτω, προκειμένου να αποτραπεί η επιδείνωση της επιπλοκής.

Σημειώνεται ότι η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, όπου φοιτά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: