Ρεκόρ κοινοποιήσεων ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό στη συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και… τρέμουν οι ζαχαροπλάστες
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως και κάθε εορτή έχει τα έθιμα και τις παραδόσεις, ανάμεσα τους και 2 αγαπημένα γλυκά και ο Άκης Πετρετζίκης μας μοιράζεται τα μυστικά τους.
Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι δύο από τα πιο δημοφιλή εδέσματα που φτιάχνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι κουραμπιέδες είναι γλυκά μπισκότα με μέλι και κανέλα, ενώ τα μελομακάρονα είναι τραγανά γλυκά με ελαιόλαδο και καρύδια. Και τα δύο είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκά που δεν λείπουν από το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τα μελομακάρονα του Άκη
Η απόλυτη συνταγή για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγένων! Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει μέλι, κανέλα και γαρίφαλο!
Για το σιρόπι (Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονα μας από τον φούρνο.)
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι, και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα γίνουν τραγανά.
Στα 22 Ευρώ το κιλό θα φτάσουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες φέτος
Γούρλωσαν… τα μάτια οι ρεπόρτερ με την συνταγή της Καλομοίρας: «Στα μελομακάρονα βάζω κρεμμύδι και ντομάτα»
Η Καλομοίρα έκανε δηλώσεις στους ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών, στο πλαίσιο του Madwalk 2022 και μπερδεύτηκε όταν της ανέφεραν τα μελομακάρονα.
Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την επιστροφή της Καλομοίρας στην Ελλάδα
Σχετικά με το αν θα ήθελε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα, η τραγουδίστρια επεσήμανε «θα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα μόνιμα, αλλά δεν θέλω τα παιδιά μου να χάσουν τους φίλους τους και τους παππούδες τους στην Αμερική. Εάν γινόταν ξανά το Fame Story, θα το σκεφτόμουν σοβαρά να έρθω για να είμαι στην κριτική επιτροπή. Τα παιδιά μου δεν έχουν ιδέα ότι είμαι διάσημη».
Η Καλομοίρα μπέρδεψε τα μελομακάρονα με τα μακαρόνια
Στη συνέχεια, ερωτηθείσα για τα υλικά που βάζει στα μελομακάρονα, μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι της είπαν για μακαρόνια και ξεκίνησε λέγοντας “ντομάτα, κρεμμύδια”.
Πηγή