Ξεχάστε ότι ξέρατε και κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου: Γιατί δεν πρέπει να την αφήνετε ανοιχτή
Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε την πόρτα του πληντύριου ανοιχτή.
Χάρη στις μισάνοιχτες πόρτες, το πλυντήριο μπορεί εύκολα να στεγνώσει. Αλλά εν αγνοία μας, μπορούμε να προκαλέσουμε άλλα προβλήματα. Τι μπορεί να συμβεί εάν αφήσετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή; Τι ισχυρίζονται οι αντίπαλοι των ανοιχτών θυρών;
Ακόμη και η προστασία από τη μούχλα δεν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι ειδικοί επισημαίνουν αυτή την ακατάλληλη συνήθεια. Τα πλυντήρια ρούχων κορυφαίας φόρτωσης είναι συνήθως κλειστά και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση εξαιτίας αυτού.
Γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα μια ανοιχτή πόρτα του πλυντηρίου;
Μια ανοιχτή πόρτα πλυντηρίου μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα βαρύτερο φορτίο, καθώς κρέμεται συνεχώς στον μεντεσέ. Ωστόσο, η ομαλή εφαρμογή της πόρτας στο πλαίσιο του πλυντηρίου είναι απαραίτητη. Εάν οι μεντεσέδες κινούνται μόνο μερικά χιλιοστά, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο με το κλείσιμο, το άνοιγμα και τη σφράγιση της πόρτας, αλλά και με την κλειδαριά της πόρτας ή τον κύκλο πλύσης. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επίσης σκόπιμο να κρεμάσετε τίποτα στην πόρτα του πλυντηρίου και να το στεγνώσετε εκεί.
Η δεύτερη ομάδα στη διαμάχη για τις ανοιχτές πόρτες συνιστά να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, αλλά είναι απαραίτητο να το κάνετε μόνο λίγο μετά το τέλος του προγράμματος. Αφού τελειώσει ο κύκλος, είναι καλύτερο να αφήσετε το πλυντήριο να κρυώσει για να αποφύγετε τη συμπύκνωση νερού μέσα στον κάδο. Ωστόσο, μετά από μια ώρα ή την επόμενη μέρα, κλείστε την πόρτα και αφήστε το πλυντήριο κλειστό μέχρι το επόμενο να γεμίσει με βρώμικα ρούχα.
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η εσωτερική μηχανική και ο σχετικός κύκλος κατανάλωσης ενέργειας και πλύσης μπορούν επίσης να διαταραχθούν. Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν αισθητήρες στο εσωτερικό τους που μπορούν να επηρεάσουν τις επιρροές από το περιβάλλον. Η δυσλειτουργία τους μπορεί στη συνέχεια να επηρεάσει όχι μόνο τον κύκλο πλύσης, αλλά και την ξήρανση. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει επίσης την κατανάλωση.
Επομένως, συνιστάται όχι μόνο να κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου, αλλά και να ξεπλένετε τακτικά το πλυντήριο με ξύδι ή να απολυμαίνετε το εσωτερικό του πλυντηρίου. Επιπλέον, συνιστάται επίσης όχι μόνο να καθαρίσετε τη σφραγίδα γύρω από την πόρτα, αλλά και να την σκουπίσετε με απολυμαντικό.
Όποια γνώμη κι αν προτιμήσετε, και τα δύο στρατόπεδα επισημαίνουν κατηγορηματικά ότι είναι απαραίτητο μόνο να αφήσετε το πλυντήριο να κρυώσει και να αεριστεί, αλλά και να το απολυμαίνετε και να το καθαρίζετε τακτικά.
Βρόμικο και δύσοσμο συρτάρι πλυντηρίου ρούχων: Τα 2“μαγικά” υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και εξαφανίζουν μούχλα και άλατα
Το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων είναι συχνά ένα σημείο που συγκεντρώνει βρωμιά, μούχλα και άλατα. Η τακτική καθαριότητα του είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν προβλήματα και να διατηρηθεί η καθαριότητα των ρούχων σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- Βραστό νερό
- 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
- Ένα σφουγγαράκι
Καθαρισμός του Συρταριού
- Αρχικό Στάδιο Μούχλας:
- Ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι.
- Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι για να τρίψετε το εσωτερικό του συρταριού, αφαιρώντας μούχλα και υπολείμματα.
- Για τα πιο δύσκολα σημεία, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.
- Προχωρημένο Στάδιο Μούχλας:
- Αν η μούχλα είναι επίμονη και το συρτάρι δεν έχει καθαριστεί για χρόνια, θα χρειαστείτε:
- Χλωρίνη
- Απορρυπαντικό πλυντηρίου
- Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό.
- Εφαρμόστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα.
- Τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.
- Αν η μούχλα είναι επίμονη και το συρτάρι δεν έχει καθαριστεί για χρόνια, θα χρειαστείτε:
Προληπτική Συντήρηση
Είναι καλό να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε τρεις μήνες για να διατηρείτε το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.
Απομάκρυνση Αλάτων από τη Μπανιέρα
Η συγκέντρωση αλάτων στην μπανιέρα είναι συχνό φαινόμενο, αλλά μπορείτε να την αντιμετωπίσετε εύκολα με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.
Υλικό που θα χρειαστείτε
- Λεμόνι
Μέθοδος Καθαρισμού
- Κόψτε το λεμόνι στη μέση.
- Τρίψτε το λεμόνι σε όλα τα δύσκολα σημεία της μπανιέρας σας.
- Τα άλατα θα απομακρυνθούν γρήγορα, ενώ ο χώρος θα αποκτήσει φρεσκάδα.
Εναλλακτική Μέθοδος
- Μπορείτε επίσης να αναμείξετε μερικές σταγόνες φρέσκου λεμονιού με λίγο αλάτι και να τρίψετε με το σφουγγάρι.
- Ξεπλύνετε καλά και η μπανιέρα σας θα γυαλίσει.
Με αυτές τις απλές μεθόδους, μπορείτε να διατηρήσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού και την μπανιέρα σας καθαρές και φρέσκες!
Αν μάθετε τι κάνει δεν θα ξαναπλύνετε ρούχα χωρίς να το πατήσετε–Το κουμπί στο πλυντήριο που γνωρίζουν μόνο οι καλές νοικοκυρές
Αυτό είναι το μυστικό κουμπί στο πλυντήριο για να διατηρείς τα ρούχα φρέσκα και μυρωδάτα
Αν τα βρεγμένα ρούχα μείνουν έτσι έστω και για μερικές ώρες, είτε μέσα στο πλυντήριο είτε στη λεκάνη, πιάνουν μία μυρωδιά που παραπέμπει σε… μούχλα και ιδρώτα, για την οποία η μόνη λύση είναι οι πολλαπλές πλύσεις. Ή, τουλάχιστον, αυτό πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Η lifestyle influencer, Μίντι ΜακΝάιτ, μοιράσθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μία λειτουργία του πλυντηρίου που πολλοί αγνοούμε και μπορεί σε μία στιγμή να μας λύσει τα χέρια και να μας απαλλάξει από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Το μυστικό κουμπί
Σε βίντεο, αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε μέχρι πρότινος την ύπαρξη του κουμπιού PUSH που υπάρχει στο συρτάρι, δίπλα στην υποδοχή του απορρυπαντικού.
Πατώντας το κουμπί, δείχνει πως κρύβει από κάτω μία αποσπώμενη θήκη, η οποία συγκεντρώνει μούχλα και υγρασία από το μαλακτικό που ξεμένει στο μηχάνημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να καθαρίσετε καλά αυτή τη θήκη, να την τοποθετήσετε ξανά στη θέση της και… είστε έτοιμοι να δείτε τα αποτελέσματα στην επόμενη πλύση.
Οι ακόλουθοι έσπευσαν να σχολιάσουν, ενθουσιασμένοι για το κόλπο. Πολύ χαρούμενος που βρήκα αυτό το βίντεο. Ήθελα να καθαρίσω το δικό μας εδώ και καιρό, αλλά δεν ήθελα να το σπάσω, γράφουν χιλιάδες νοικοκυρές, οικογενειάρχες αλλά και εργένηδες.
Πηγή