Θάνατος Βασίλη Καλογήρου – Τελευταία Εξέλιξη: Σημαντικά τα στοιχεία από το DNA στα νύχια και το κινητό του

February 21, 2025

Θάνατος Βασίλη Καλογήρου – Τελευταία Εξέλιξη Τώρα: «Μίλησαν» το DNA στα νύχια και το κινητό του


Διαφ.

Βασίλης Καλογήρου: Δεν βρέθηκαν ίχνη από ξένο dna στα νύχια και τα ρούχα του 39χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τόσο στα νύχια των χεριών, όσο και στο μπουφάν, το παντελόνι, την μπλούζα και τα παπούτσια του 39χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη απο ξενο dna.

Με απλά λόγια τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν καθαρά. Αυτό σημαίνει στη γλώσσα των αναλυτων της αστυνομίας πως ο ψυχολόγος δεν πάλεψε, δεν αντιστάθηκε ή ήρθε σε επαφή με κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν να το δολοφόνησαν. Είναι αδύνατον, όπως εξηγούν, να ήρθε σε επαφή με άγνωστα άτομα και να μην άφησαν πάνω του ίχνη απο dna.

Βέβαια αυτή είναι η πρώτη ενημέρωση που έχουν απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οι αξιωματικοί που ασχολούνται με τη μυστηριώδη υπόθεση.

Οι διαδικασίες, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και πλέον και τα νέα στοιχεία δεν δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Βέβαια μόνο οι τοξικολογικες και ιστολογικές εξετάσεις θα λύσουν το μυστήριο, κάτι που αναμένεται για τις πρώτες να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και για τις δεύτερες το αργότερο σε 20 μέρες.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν γρήγορα τη δικογραφία της σοβαρής υπόθεσης και να φωτίσουν καθε σκοτεινή πτυχή της. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές οι συμπληρωματικές καταθέσεις ειδικά της μητέρας και του θείου του 39χρονου θα δοθούν άμεσα.

Στόχος να ερευνήσουν όλα όσα ανέφεραν η μητέρα και ο θείος του Βασίλη για σχέδιο δολοφονίας από συγκεκριμένο πρόσωπο και φυσικά να αναφέρουν το όνομα που ατόμου που υποστηρίζουν ότι κρύβεται πίσω από την πιθανή δολοφονία του 39χρονου.

Μάλιστα υπηρξε επικοινωνία των αστυνομικών με τη μητερα χωρίς να προσθέτει κάτι καινούργιο στην υπόθεση.

Βασίλης Καλόγηρος κηδεία

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε πως ο Βασίλης συνομιλούσε με τη μητέρα του και τον πατέρα του, δεν υπάρχουν απειλητικά μηνύματα ή μέιλ, ενώ οι κινήσεις του διαδικτύου ήταν απολύτως φυσιολογικές, χωρίς επισκέψεις σε περίεργες ιστοσελίδες, ούτε αναζητήσεις που δημιουργούν υποψίες.

Έτσι είναι θέμα ημερών οι αστυνομικοί να πάρουν στα χέρια τα αποτελέσματα από τα στίγματα κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του Βασίλη την παραμονή της Πρωτοχρονιας, ανήμερα και την επόμενη μέρα. Αυτό θα δείξει ποιοι βρέθηκαν στο σημειο τις επίμαχες ώρες, αν φυσικά είχαν πάνω τους τηλέφωνα.

Παράλληλα, η έρευνα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και κομβικό σημείο στις έρευνες αποτελούν οι πρώτες ώρες της εξαφάνισης του Βασιλη Καλογηρου. Οπως λένε οι αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του 39χρονου το πρώτο βράδυ.

Η εκτίμηση είναι πως ένα μυστικό του 39χρονου που δεν γνώριζε κανείς κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση και το θάνατο του.

Ραγδαίες εξελίξεις Τώρα με την αιτία θανάτου του Βασίλη Καλογήρου – Βρέθηκε σπασμένο το υοειδές οστό

Η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου συνεχίζει να περιβάλλεται από μυστήριο, καθώς νέα ευρήματα έρχονται στο φως. Παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έδειχναν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, η ανακάλυψη ότι το υοειδές οστό του ήταν σπασμένο ανατρέπει τα δεδομένα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας. Οι ειδικοί εξετάζουν αν το κάταγμα προκλήθηκε πριν τον θάνατό του ή αν συνέβη μεταθανάτια, ενδεχομένως από επίθεση ζώων στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του.

Τι είναι το υοειδές οστό και γιατί έχει σημασία στην ιατροδικαστική

Το υοειδές οστό αποτελεί μια ιδιαίτερη ανατομική δομή, καθώς είναι το μοναδικό οστό στον ανθρώπινο σκελετό που δεν αρθρώνεται άμεσα με κανένα άλλο. Αντίθετα, αιωρείται σε έναν σύνθετο σχηματισμό μαλακών ιστών, που το κρατούν σε θέση ισορροπίας μέσω αντίρροπων δυνάμεων. Η ανατομία του περιλαμβάνει το κεντρικό σώμα και τα δύο κέρατά του, τα οποία εκτείνονται προς τα πίσω.

Στην ιατροδικαστική, το σπασμένο υοειδές οστό θεωρείται συχνό εύρημα σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Ωστόσο, η διάγνωση δεν είναι πάντα απλή, καθώς η περιοχή παρουσιάζει χαμηλή αντίθεση στις ακτινογραφικές απεικονίσεις, δυσχεραίνοντας την αναγνώριση λεπτών καταγμάτων. Παράλληλα, παράγοντες όπως η μεταθανάτια αποσύνθεση και πιθανές επιθέσεις από ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στο οστό, περιπλέκοντας την εξαγωγή σαφών συμπερασμάτων.

Ο εντοπισμός της σορού και το μυστήριο των διαδρομών

Ο Βασίλης Καλογήρου είχε εξαφανιστεί για περισσότερες από 50 ημέρες, με την αναζήτησή του να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένη ακτίνα. Παρόλα αυτά, η σορός του εντοπίστηκε σε λόφο στην Περαχώρα, περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου διεξάγονταν οι έρευνες. Αυτό το στοιχείο αποτελεί βασικό αντικείμενο διερεύνησης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο 39χρονος ή να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του σώματός του.

Η αστυνομία εξετάζει τόσο πεζοπορικές διαδρομές όσο και οδικές, με ιδιαίτερη έμφαση στην όχθη του Πηνειού ποταμού και στον δρόμο Λάρισας-Τυρνάβου. Παράλληλα, συγκεντρώθηκε οπτικό υλικό από καταγραφικά συστημάτων ασφαλείας, τόσο από μια στάνη που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, όσο και από επιχειρήσεις κατά μήκος του οδικού άξονα Λάρισας-Τρικάλων. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την εξαφάνισή του, είναι πιθανό αρκετά από τα καταγραφικά να μην διατηρούν πλέον υλικό της επίμαχης περιόδου.

Το εύρημα στον λάρυγγα και οι κρίσιμες ιστολογικές εξετάσεις

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση αφορά τον λάρυγγα του 39χρονου, όπου εντοπίστηκε ένα εύρημα που ενδέχεται να υποδηλώνει στραγγαλισμό. Για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τραύμα που προκλήθηκε πριν τον θάνατό του ή αν σχετίζεται με μεταθανάτια αλλοίωση, αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα δώσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις συνθήκες θανάτου.

Επιπλέον, η κατάσταση της σορού σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που εξετάζεται. Σύμφωνα με ειδικούς, κατά τις πρώτες 40 ημέρες του έτους, η περιοχή της Θεσσαλίας παρουσίασε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επιβραδύνοντας τη διαδικασία σήψης. Ωστόσο, τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν τον εντοπισμό της σορού, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν, γεγονός που επιτάχυνε τη σήψη και προκάλεσε κινητικότητα στα σκυλιά του ποιμνιοστασίου που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Τα ανοιχτά σενάρια και η συνέχιση των ερευνών

Η αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Καλογήρου. Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν αν υπάρχει κάποια σύνδεση της υπόθεσης με υποθέσεις που είχε διαχειριστεί η μητέρα του ως δικαστικός, αναζητώντας τυχόν κίνητρα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με εγκληματική ενέργεια.

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν καθοριστικές απαντήσεις, οι οποίες ενδέχεται να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου του 39χρονου ψυχολόγου. Μέχρι τότε, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με την τοπική κοινωνία να αναμένει με αγωνία τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών.

Αν επαληθευτεί αυτό είναι δoλoφονία: Το εύρημα στον Βασίλη Καλογήρου που θα “δείξει” την αλήθεια για τον θάvατό του

Πεπεισμένος ότι ο Βασίλης Καλογήρου δεν αυτοκτόνησε φαίνεται ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Το μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου καλείται να λύσει η ιατροδικαστική εξέταση. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με την υπόθεση.

Όπως ανέφερε οι τρεις λόγοι που η αυτοχειρία είναι λιγότερο πιθανή είναι οι εξής:

  • Δεν βρέθηκε πυροβόλο όπλο στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός.
  • Δεν εντοπίστηκε κάποιο αντικείμενο που να υποδηλώνει χρήση φαρμάκων, όπως μπουκάλι ή συσκευασία.
  • Η αυτοχειρία προϋποθέτει συνήθως προετοιμασία ή κάποιο σημείωμα, το οποίο δεν υπήρχε.

«Η αυτοχειρία θεωρείται λιγότερο πιθανή», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης, εξηγώντας πως «η αυτοχειρία συνήθως προϋποθέτει τη χρήση κάποιου όπλου ή τη λήψη φαρμακευτικών ουσιών. Ωστόσο, στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο 39χρονος, δεν βρέθηκε κάποιο όπλο ούτε κάποιο αντικείμενο που να υποδηλώνει χρήση φαρμάκων, όπως ένα μπουκάλι ή μια συσκευασία φαρμάκων».

Σχετικά με το εάν αποκλείεται αυτό το σενάριο, πρόσθεσε: «Δεν αποκλείεται εντελώς, αλλά είναι λιγότερο πιθανό. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μη γίνουν ποτέ γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου, ο ιατροδικαστής σημείωσε: «Θεωρητικά, υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις και θα ρίξουν φως στην υπόθεση».

Βασίλης Καλογήρου: «Το κρισιμότερο στοιχείο είναι να επαληθευτεί το εύρημα του τραχήλου»

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία είναι περίεργα σε αυτήν την υπόθεση. Σαφώς η Αστυνομία με την πρώτη ματιά λέει ότι στο σημείο που βρέθηκε το παιδί, δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, δεν καταδεικνύεται κάποια εγκληματική ενέργεια, αλλά αν είναι αυτό το σημείο που εξέπνευσε το παιδί κανείς δεν ξέρει», είπε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Οι τρεις ιατροδικαστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά, δεν μπορεί κανένας να βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο και να πει ότι ναι είναι παθολογικά αίτια, είναι εγκληματική ενέργεια, είναι κάτι άλλο. Κανένας. Θα περιμένουμε τις τοξικολογικές, τις ιστολογικές, από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά περίεργα και παράξενα πράγματα».

«Φοβάμαι, μην κλείσει η υπόθεση με αδιευκρίνιστα αίτια», λέει ο ίδιος.

«Δεν ξέρω ακόμα αν τον μεταφέραν εκεί ή δεν ήταν εκεί εξαρχής, αυτό δεν έχει εξακριβωθεί», συμπληρώνει, τονίζοντας: «Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ιατροδικαστές που έχουν κάνει τη νεκροτομή και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας για να μας πουν αν η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ανθρωποκτονία και αν μεταφέρθηκε εκεί λίγες ημέρες πριν ανακαλυφθεί».

«Το κρισιμότερο στοιχείο είναι να επαληθευτεί το εύρημα του τραχήλου, αυτό που βρέθηκε στον λαιμό, αν αφορά σε προθανάτιο ή μεταθανάτιο εύρημα. Αυτό είναι το σημαντικότερο δεδομένο. Το μοναδικό εύρημα το οποίο ενδεχομένως έχει απομείνει για να μπορέσει να αποδείξει ή να μας κατατοπίσει να προσανατολιστούμε, είναι αυτό το εύρημα του τραχήλου», καταλήγει.

Από την πλευρά της και αναφερόμενη στην υπόθεση, η ψυχοθεραπεύτρια Ιωάννα Κωνσταντινίδου, λέει: «Είναι πολύ βασικό όποιος ενεργήσει από τους θεσμούς, να ενεργήσει πολύ άμεσα, να ανακτήσουν οι θεσμοί εμπιστοσύνη από τον κόσμο γιατί ο κόσμος πλέον δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το αποτέλεσμα να είναι μια αμεσότητα και μια διαύγεια σε ό,τι αφορά την επικοινωνία των αποτελεσμάτων στον κόσμο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: