
Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι νοικοκυρές: Ειδικός προειδοποιεί ποιο τρόφιμο δεν πρέπει να μαγειρέψεις ποτέ στο air fryer
Το τρόφιμο που δεν πρέπει ποτέ να μπει σε air fryer, είναι το ποπ κορν, όπως προειδοποιεί μία ειδικός σε φριτέζες αέρος.
Το τρόφιμο που απαγορεύεται σε air fryer
Οι φριτέζες αέρα έχουν γίνει απαραίτητη ηλεκτρική συσκευή στα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς μπορεί κάποιος να μαγειρέψει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, αφού μια τροφή θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.
Επιτρέπονται μόνο οι παραδοσιακοί τρόποι μαγειρέματος του τροφίμου
Όχι, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι, υπογραμμίζει η Grace Forell στο BBC Morning Live και προσθέτει τα ποπ κορν δεν μαγειρεύονται καλά σε φριτέζα αέρος, καθώς τα περισσότερα μοντέλα δεν θα φτάσουν την απαιτούμενη θερμοκρασία για να σκάσουν τους πυρήνες. Οι πυρήνες του ποπ κορν μπορούν επίσης να κολλήσουν μέσα στο θερμαντικό στοιχείο της φριτέζας αέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα της συσκευής, δημιουργώντας κίνδυνο πυρκαγιάς. Μείνετε με τον φούρνο μικροκυμάτων ή το μάτι της κουζίνας για να φτιάξετε ποπ κορν, αν θέλετε μια καλή κινηματογραφική βραδιά.
Μην το μαγειρέψετε ποτέ: Προειδοποιούν όλους όσους έχουν σπίτι τους air fryer να μην βάλουν ΠΟΤΕ μέσα αυτό το φαγητό – Δες ποιο
Τον Νοέμβριο, ο σεφ Sam Stern έδειξε πώς να τελειοποιήσει ένα βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο με τα παραδοσιακά βραστά αυγά. Τα αυγά μαγειρεύονται στο κέλυφος τους για περίπου οκτώμισι λεπτά στη φριτέζα αέρα και στη συνέχεια βυθίζονται σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Αφού κρυώσουν για δύο λεπτά, είναι έτοιμα να ξεφλουδιστούν, αποκαλύπτοντας έναν μαλακό, ρευστό κρόκο. Ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κατά την προετοιμασία του πρωινού, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι ανώτερες για το μαγείρεμα των αυγών.
Οι εμπειρογνώμονες του CPD Online College προειδοποίησαν ότι ενώ είναι ασφαλές να μαγειρεύετε αυγά σε μια φριτέζα αέρος, η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι της αρεσκείας όλων.
Σημείωσαν: Η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι επιθυμητές. Για παράδειγμα, τα βραστά αυγά μπορεί να γίνουν μαστιχωτά και λαστιχωτά όταν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος.
Οι γνώστες του BBC Good Food συμφώνησαν, υποδεικνύοντας ότι τα βραστά αυγά μπορεί να αποδειχθούν λαστιχένια στην υφή, με άλλες μεθόδους να αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα.
Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε τα αυγά στη φριτέζα αέρος, συνιστούν να μαγειρέψετε ένα αυγό μεσαίου μεγέθους κατευθείαν από το ψυγείο στους 125°C για 10 λεπτά για ένα εύγευστο αποτέλεσμα.
Το μαγείρεμα αυγών στη φριτέζα αέρος άφησε τη Millie Fender από το περιοδικό τεχνολογίας T3 με κάτι περισσότερο από μια ακατάστατη κουζίνα – δεν μπορούσε να μετακινήσει το πονγκ μετά.
Μοιράστηκε τη δοκιμασία της, λέγοντας: Δεν μπορώ να το κάνω αυτό: Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι η μυρωδιά, επειδή τρεις προσπάθειες αργότερα, δεν υπήρχαν πολλά αρωματικά κεριά που θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τη θειούχα μυρωδιά της κουζίνας μου.
Και δεν ήταν μόνο το άρωμα που κρατιόταν για να κρατηθεί στη ζωή, όπως αποκάλυψε η Millie: Κάποια στιγμή, ο σύντροφός μου βγήκε από το γραφείο του για να παραπονεθεί για τη μυρωδιά των αυγών και έδειχνε ελαφρώς τρομοκρατημένος με τον αριθμό των μερικώς αποφλοιωμένων αποτυχημένων προσπαθειών που βρίσκονταν στον πάγκο της κουζίνας μας.
Πηγή